alles is BIG in Australia
Door: BaJo
Blijf op de hoogte en volg Barry & Jolanda
15 Juni 2012 | Australië, Townsville
Kangaoroes in Nederland? Die horen in Australië ;-) http://www.upc.nl/upclive/nieuws/binnenland/2096/20962389.html?entryId=14684872
@Nicole, van harte gefeliciteerd met Joyce. We hadden het natuurlijk wel verwacht, maar de spanning is er toch. Ook alvast gefeliciteerd met je verjaardag van morgen!
@ Jesper, geen idee waar de pepersteak van gemaakt was. Het smaakte in ieder geval goed en het leek op een entrecote. Een Australische mevrouw die we tegenkwamen in Dreamworld wist te vertellen dat zij kangoeroevlees aan de katten voert, wij vinden het wel prima te eten
De afgelopen dagen hebben we genoten van het lekkere weer. Zelfs vol in de zon is het lekker en niet te warm. En Jo was een beetje angstig voor alle vieze dieren die we hier zouden zien, dat valt ook best mee. Tot nu toe hebben we alleen die vieze motten gehad (die een van de eerdere blogs) en ene spinnetje over Jo’s gezicht, maar het is niet zo dat er overal kakkerlakken zittn, muggen om je heen vliegen e.d. De zweetdruppels hebben wij nog niet gezien en wij zitten zeker niet stil. Zie hieronder maar wat we weer beleefd hebben:
DONDERDAG
Vanmorgen was het al vroeg dan want om 6.55 uur moesten we bij het bushokje zijn om onze bus naar Shute Harbor te nemen om zo bij de ferry te komen. Immers via Fantasea hadden we een dagtrip geboekt om Hamilton Island en Whitehaven Beach te bezoeken.. Deze beide eilanden maken deel uit van de 74 Whitesunday eilanden waarvan de meeste nog onbewoond zijn.
Om 8 uur vertrok de ferry naar Hamilton en gelukkig zaten we in de zon op het bovendek, want het was best nog wel fris en in alle haast hadden vergeten om ook een vest mee te nemen.
Om 08.35 uur werd er aangelegd in de haven van Hamiliton Island en meteen was duidelijk dat dit geen ongerept bounty eiland is, maar een commerciële instelling. De wolkenkrabbers, met 4 prachtige panormaliften kijken ons al stralend aan. Ba vond het meteen al niks. En op het eiland hadden ze ook een apart vervoersmiddel, namelijk golfkarretjes hier buggies genaamd. Die dingen zoefden aan alle kanten voorbij en het was uitkijken geblazen dat je er niet onder kwam. Maar het huren ervan kostte volgens de reisleiding 50 AUD voor een paar uur en je moest ze eerst oppikken aan de andere kant van het eiland, dus laat maar, wij nemen de benenwagen wel ;-)
Onze bedoeling was om naar de top van de berg te lopen, maar de juiste wegvinden viel niet mee. Dan maar aan een lokaal iemand vragen. Ja, ja riep Ba nog, ga het maar aan een toerist vragen, die weet het vast wel, niet dus. Maar Jo had een oudere man gespot met zijn vishengel en het was inderdaad iemand van het eiland. De beste man wist ons te vertellen dat verderop een bord stond met de verschillende routes en hun afstanden, en dus op weg. Daar aangekomen ontdekt dat we 2,4 km moesten klimmen, normaal geen probleem maar vanwege de tijd (slechts 2 uur) waren we bang dat we niet zouden halen en zo de ferry naar Whitehaven Beach zouden missen. En ze haddem duidelijk gezegd, we wachten niet, dus niet op tijd dan blijf je achter.
Zodoende maar de gratis oranje bus genomen, beetje pijnlijk na de 2-1 verloren wedstrijd gisteren tegen Duitsland ;-), maar zo naar de andere kant van het eiland gereden naar de One Gtree Hill, een uitzichtpunt met echt een adembenemend uitzicht. Wauw! Na het nemen van de nodige foto’s afgedaald naar het resort waar we mochten zwemmen en op het strand mochten. Even over het lelijke strand gelopen en toen wat souvenirszaakjes bezocht. Bij het Wiildlife park zagen we ineens een koala in de boom zitten. Dat bleek Waldo te zijn, dus even de nodige foto’s gemaakt ;-)
Om kwart voor 12 mochten we weer aan boord van de ferry die ons naar Whitehaven Beach bracht. Voor het eiland werd het anker uitgegooid en bij een mooi uitzicht overhet 7 km witte zand, mochten we een hamburger lunch genieten. Daarna met een kleiner bootje aan land. Echt een prachtig eiland met zeer bijzonder zand. Omdat het zand hier voor 99,6% uit silicium bestaat is het geschikt om glas te maken. En omdat het anders is dan het zand bij ons, is het zand niet warm maar juist koel, zelfs bij een temperatuur van 23 graden. Het is ons zelfs gelukt bergen te bouwen zonder daar nat zand bij te gebruiken. Natuurlijk ook even in de rustige zee geweest. Ze raden een jelly fish suit aan een pak tegen doorzichtige kwallen, maar dat hebben we genegeerd. Immers wij hebben gelezen dat het seizoen tot mei loopt en nu is het juni. En we gaan niet ver de zee in, dus is de kans op kwallen die vooral in dieper water leven, gering. En om eerlijk te zijn, die rare pakken zien er ook niet uit, lijken wel net allemaal het gekleurde hulpje van Batman.
Na wat gedobberd te hebben en in de zon gelegen te hebben, moesten we om half 4 weer terug aan boord en om 4 uur vertrok de ferry weer. We kregen nog een kop koffie en een klein stukje cake, wat Ba niet te eten vond, en pas om half 7 waren we weer bij onze camper. Doodmoe en een beetje misselijk rollen we al voor half 9 ons bedje in.
VRIJDAG
Vanmorgen afscheid genomen van ons Big 4 resort en eerst naar de Cedar Creek Falls gereden omdat we in een lokaal boekje gelezen hadden, dat deze watervallen wel een bezoekje waard waren. Ons verbaasde het al dat we een gravel road moesten afrijden om er te komen en de waterval was een beetje summier, maar ja het was wel een aparte weg.
Daarna op weg naar de Big Mango, nadat we al de Big Kiwi en de Big Pineapple bezocht hebben. Wat een lelijke mango was het, ze waren hem aan het overschilderen en dat was echt nodig. Helaas geen aanvullende informatie of doemogelijkheden dus doorgereden richting Townsville. Het weer is prachtig, ook als is de weg wat eentonig. We zien massa’s velden met suikerriet, maar voor de rest is het duidelijk ook te merken dat we in het droge gedeelte van de tropen zijn, want het landschap is leger. De Bruce Highway (1) waar we al sinds Sydney op rijden is nog steeds prima te doen, ook al hadden we onderweg gehoord dat we vanaf Brisbane geen fatsoenlijke wegen naar Cairns rijden. Grote onzin dus!!!
Onderweg komen we per toeval ook nog een Big Mumba tegen, een reusachtig beeld van een slang. Best apart om te zien, en deze stond niet op onze Camps kaart aangegeven, maar hij staat wel degelijk in Ayr.
Tegen half 4 komen we aan op onze gratis Alligator Creek Road House rest area aan, slechts 22 kilometers van Townsville. Het is niet echt een prachtige plek, maar het voldoet aan de voorwaarden. Het is gratis , het is er vlak, we mogen er staan voor de nacht en er staan nog andere reizigers. En een voordeel: het tankstation is maar 100 meter verder, dus daar kunnen we morgenvroeg tanken. Het eten was een beetje improviseren. Het maken van pannenkoeken wilde niet lukken, alles bleef kleven in de pan, dus belandde dat in de vuilnisbak en dus werden het enchilada wraps!.
Nog een weekje en dan moeten we de camper inleveren en komen we weer richting huis. Aan de ene kant jammer maar aan de andere kant verheugen we ons weer op ons Nederland. De Austtraliërs van de Coloured Sand tours wisten ons trouwens te vertellen dat zij veel reizen met de auto (en niet vliegen, want binnenlands vliegen is duur) maar dat zij gewend zijn aan de grote afstanden en de leegte om hun heen. Zij genieten ervan, wij vinden het soms iets te leeg.
Groetjes
Barry & Jolanda
15 Juni 2012 - 10:22
Anja Van Kralingen:
Barry en Jolanda,
Nog veel plezier de laatste dagen in Aus.Wij gaan nu op vakentie(met regen),dus de rest van de blogs lees ik achteraf wel.Ik tot nu toe alles met plezier gelezen en ervan genoten.Wij zien jullie de 30e.(daar komen we even voor terug, met plezier).
Ik heb niet veel te melden zeker qua Nederlands elftal niet,dat is echt bar slecht maar ja,andere keer dan maar.
Nog veel plezier en tot de 30e.
Groetjes xx -
15 Juni 2012 - 12:27
Tante Vera :
Die big mango lijkt wel een soort ei ipv een mango,inderdaad een lelijk ding ,maar toch leuk voor de foto.de andere fotos zijn Ook weer mooi en daar is goed op te zien dat de omgeving en het weer is veranderd. Jaja het aftellen is begonnen. Maar ik begrijpt uit jullie verhaal dat jullie nu ook niet met tegenzin terug keren .Jullie reis is dus bijna volbracht, en dan weer opmaken voor het grote feest wij hebben er zin in!!Alleen kunnen julle als jullie terug zijn de Bajo side vervolgen met hotnieuws uit Reo / Heo , want ook daar vallen misschien leuken anecdotes over te vertellen . En val ik niet in zo,n gat . Want waar moet ik dan van die lekkere lange verhalen gaan lezen.... Doeg maar weerik verwacht iniedergeval nog wel een of twwe verhalen en misschien... Nog wel meer . Doei... -
15 Juni 2012 - 13:13
Mama:
oi Barry en Jolanda, wat en lekker weertje hebben jullie nu. Fantastische foto's hebben jullie gemaakt. Geniet de laatste week in Aus. en misschien houdt het mooie weer aan.
Groetjes mama.l -
15 Juni 2012 - 17:37
Gert Jan:
Eindelijk begint het op een echte vakantie te lijken! Nu nog even goed uitrusten van alle kilometers en dan lekker naar huis. Haast je niet, want het weer zit hier niet echt mee als je zomer wil hebben.
Over een week kom ik dan gelukkig weer aan mijn eigen boeken toe.....
Groetjes -
15 Juni 2012 - 18:10
Oom Leo Tante Gerda:
hoi jolanda en barry
nu is het toch echt geweldig jullie hebben al veel gezien en gedaan in australie maar nu naar de zonnige eilanden dat is toch helemaal top.doe ook maar fijn zonnen daar want hier zie je maar af en toe een waterzon.hier kun je als je stil binnen zit de verwarming gebruiken.buiten voelt het warmer aan.gisteren was leuk te horen dat joyce geslaagt was en vandaag heeft ze muziekexamen gedaan en ook gehaald.
vandaag hebben ze het voetbal moeten staken het was erg aan het regenen en ook een hevig onweer.is met bijna een uur vertraging verder gegaan.morgen het feest van nicole en dan ben jij jarig jolanda ben benieuwd wat jullie dan doen dat is weer eens iets anders dan het thuis vieren .zo hier is alles oke.we horen ons wel weer groetjes oom leo tante gerda -
16 Juni 2012 - 17:50
Carlijn, Ria & Wim:
Hoi Jolanda, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Jullie zullen nog wel op 1 oortje liggen, maar dan wordt je in ieder geval wakker met de beste wensen. Zijn benieuwd met welk dier Barry je zal verrassen op je verjaardag! Carlijn is klaar met de proefwerkweek, dus nu maar hopen dat alles goed gaat en dat 5 VWO na de vakantie lonkt. Natuurlijk ook boor Barry een leuke dag vandaag, veren haar maar niet te veel, anders gaat ze daaraan wennen,
Veel plezier nog en geniet er nog eventjes van !!! Carlijn, Ria & Wim -
17 Juni 2012 - 00:26
Oom Leo Tante Gerda:
hoi jolanda en barry
jolanda hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag we hopen dat je een hele fijne dag met barry hebt.we zijn benieuwd wat jullie vandaag doen . het feest van nicole was heel mooi .we zijn net thuis.en nu maar hopen dat onze gelukswensen overdag aankomen.veel plezier oom leo en tante gerda -
17 Juni 2012 - 10:06
Jos En Marion :
Proficiat Jolanda met je verjaardag . Wat uniek om aan de andere kant van de wereld deze te vieren. Geniet bijzonder van deze feestelijke dag. We genieten weer van jullie verslagen en foto's. Onze vakantie in Bayern zit er helaas weer op en mogen morgen weer centjes verdienen gaan voor de volgende vakantie. Het weer bij ons was ook zeer wisselvallig. We wensen jullie nog een onvergetelijke laatste week op jullie huwelijksreis. groetjes Jos en Marion -
17 Juni 2012 - 15:59
Mama:
Hoi Jolanda en Barry.
Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag. Sorry dat ik je wakker gebeld heb, maar ik dacht 12 uur verschil. Je kon ons niet bereiken? We hebben vandaag een uitstapje gemaakte en toen kwamen we achter de "bronk"terecht, wij er lagzaam achteraan gereden tot een verkeersregelaar ons het veld instuurde en wij vast kwamen te zitten inde modder.We konden niet voor of achteruit, pap kon het niet aan en toen ben ik hulp gaan halen, maar er kwamen nog meer auto's die ik terugstuurde en een meneer uit Apeldoorn zei ik roep hulp voor jullie. Toen kwam een man op een kwad kijken, deze heeft een tractor geregeld. Deze heeft de auto uit de modder getrokkken. Ik wilde naar huis maar pap niet. We hebben koffie gedronken en wat gegeten en daarna nog even over de markt gelopen.
Hebben ondanks de modder en een auto die morgen gepoetst moet worden een leuke dag gehad.
Groetjes mama. -
18 Juni 2012 - 06:52
Nicole:
Jolanda,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag. ik hoop dat je een bijzonder verjaardag hebt. xxxxx Nicole, Ad, Joyce & Ralf en Tim -
18 Juni 2012 - 10:32
Pa Van Oostende:
Barry leuk dat je belde voor vaderdag,ik lag nog te knorren maar heb het vernomen van je moeder.Ze heeft Jolanda gefeliciteerd met haar verjaardag en namens mij nog een keer van harte.
pa.