Water, veeeel water (maar dan anders dan bedoeld) - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van Barry & Jolanda Oostende - WaarBenJij.nu Water, veeeel water (maar dan anders dan bedoeld) - Reisverslag uit Whitianga, Nieuw Zeeland van Barry & Jolanda Oostende - WaarBenJij.nu

Water, veeeel water (maar dan anders dan bedoeld)

Door: BaJo

Blijf op de hoogte en volg Barry & Jolanda

08 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Whitianga

[i] Omdat onze 2 Degrees geen dekking had, kunnen we de blog pas nu plaatsen, maar hieronder de te belevenissen van gisteren dinsdag 8 mei 2012 [/i]

Vanmorgen afscheid genomen van Auckland omdat we onze reis door Nieuw Zeeland voortzetten naar Hahei, waar de touristische attractie Hot Water Beach is gelegen. Een bijzondere plek, omdat je daar je eigen warm water kuil kan graven. Iets wat we heel graag willen.

Na het ontbijt, wat ons een beetje de neus uit komt, dus maar aangevuld met eigen gekochte yoghurt, die Engelse witte bonen in tomatensaus en rösti is niet iets wat we erg lekker vinden om de dag mee te starten, maar dat ter zijde, wederom naar Hertz verhuur gelopen. Nu niet om een Toyota Carolla te halen, maar onze gereserveerde Ford Falcon Futura XR6. Na het invullen van het nodige papierwerk vragen we voor de zekerheid om hij volledig verzekerd is. Na een bevestigend antwoord pakt de medewerker de sleutel om de auto voor te rijden. Niet veel later staat er een knalrood (ferrari kleur) slagschip klaar ;-). Het is natuurlijk Ba die als eerste achter het stuur kruipt, want naast dat het een reusachtige auto is, het stuur rechts zit en we links moeten rijden, is het ook nog eens een automaat. Met een klein tikje gas schiet de Ford er al vandoor, er ligt immers een 4 liter motor in en dat merk je meteen (ook in het verbruik :-) )Waarom dan zo’n grote auto voor ons tweeën zien we jullie al denken. Nou dat is om onze 2 grote koffers en 2 kleine koffers geheel in de kofferbak te leggen, zodat we onderweg ook even gerust ergens een kijkje kunnen gaan nemen, zonder dat meteen onze ruiten worden ingetikt.

Dan checken we uit in ons hotel en gaan op weg naar Hahei, dichtbij gelegen bij Whitianga. Het eerste stuk gaat over de snelweg, maar dan moeten we een secundaire weg volgen door het groene landschap. Onderweg een waterval bezocht. De 100 km weg naar Hahei zit vol met haarscherpe bochten en we worden er zelfs een beetje misselijk van. Jo durft niet zo hard te rijden en als ze de rij auto’s achter haar voorbij wil laten bij een passeerstrook, vergeet ze even dat ze in een automaat rijdt en trapt dus in plaats van de koppeling, met de linkervoet vol de rem in. Pfff, beide harten slaan een paar slagen over, ;-), maar alles is goed, alleen wil Ba wel weer verder rijden ;-)

Tegen half 2 waren we in Hot Water Beach en inmiddels was het gaan rekenen. En niet zo’n beetje ook, het kwam met bakken uit de hemel. Helaas waren de weervoorspellingen dan toch waar. In eerste instantie wilden we wel nog even over het bijzondere strand lopen, maar de regen veranderde in stortregen en zodoende vielen onze plannen dan ook in het water.

Dan gaan we maar eens een kijkje nemen bij onze slaapplaats om te achterhalen of we wederom zelf kunnen koken of dat we toch iets te eten buiten de deur moeten gaan zoeken. Zoals jullie wellicht weten, staat het jaar 2012 voor ons in teken van nieuwe ervaringen op doen. Na getrouwd te zijn, een stop-over in Hong Kong te hebben gemaakt en het vliegen naar de andere kant van de wereld, komt daar nu ook het logeren in een Bed & Breakfast bij. Als we bij onze B&B aankomen, blijken de eigenaren nog niet thuis, maar hangt er wel al een welkomstbriefje. We kunnen via de garage (die gewoon open staat) even een kijkje nemen op onze kamer. Een mooie slaapkamer met een tweepersoonsbed een aparte badkamer en een kamer met twee eenpersoonsbedden is wat we aantreffen. Hoewel er ook op het briefje stond dat we moesten doen alsof we thuis waren, hebben we niet de rest van het huis bekeken, maar zijn we weer vertrokken om de omgeving te verkennen.
Via via kwamen we op een heel mooi en verlaten strand terecht. Het water is zo helder dat je de bodem duidelijk kan zien. Met de hand voelen we erin, brrr dat water is niet echt warm meer. Gelukkig is het regenen gestopt en genieten we even van dit moment. Natuurlijk kunnen we het niet laten om even wat in het zand te schrijven en de kreeftjes te aanschouwen die zich via een schelp over het zand verplaatsen. Het zand is trouwens ook prachtig, helemaal schoon en fijn en doordat het nu nat is van de regen, prachtig hard om over te lopen. Jammer dat de zon er even niet is en het niet wat warmer is, want dit is dan een prachtige plek om even ongestoord pootje te baden.

Na ons bezoek aan het strand zijn we verder gereden naar de andere toeristische attractie van het gebied, namelijk de Cathedral Cove. Een kustwand die door de kracht van het water is veranderd tot een soort grot. Om tot de plek te komen moesten we een wandeling afleggen van zo’n 45 minuten heen. Als we op het eindpunt arriveren, staan we verstomd van de kracht van het water. Wat is het hier woest en ruw, en zo mooi. Ja, dat is de reden waarom we naar Nieuw Zeeland zijn gekomen. Dit willen we zien, beter dan het boeren landschap met zijn groene weiden met koeien, iets wat we onderweg ook de hele tijd hebben gezien. Maar daaraan zouden we Nieuw Zeeland niet herkennen. Als je tegen ons zou zeggen dat het Schotland is, zouden we het ook geloven.
Vervolgens weer teruggekeerd naar de B&B. Heel hartelijk werden we ontvangen en het Delfs blauwe klompje dat we afgeven, wordt gewaardeerd. Na het installeren op onze kamers, we mochten de twee enkel bedden gebruiken voor onze koffers, omdat er geen andere gasten waren, weer naar beneden om een babbeltje te maken met Peter en Rhonda, de eigenaars van de B&B. We zijn heel nieuwsgierig naar het echte leven in Nieuw Zeeland en stellen volop vragen ;-) Tegen een uur of zes gaan we voor het eerst echt uit eten in de pub The Grange, 200 meter van ons B&B. We kiezen allebei voor een 100% Nieuw Zeeland burger. We worden niet bediend in de pub, maar moeten aan de bar steeds onze bestelling doorgeven. Voor Ba wordt het eerste biertje hier in Nieuw Zeeland. De maaltijd beviel niet al te goed, maar we waren weer blij iets warms gegeten te hebben, en moe komen we terug in de B&B waar al vroeg het licht uit gaat, omdat de energie even helemaal op is.
Tot blogs!

Barry & Jolanda

• 09 Mei 2012 - 10:03

Nicole:

Hallo Barry en Jolanda, vette auto waar jullie in rijden.. Hoop voor jullie dta de regen nu verdwijnt daar en dat jullie eindelijk alles kun gaan beleven zoals jullie dit gepland hebben.

Tot Blogs

Nicole

• 09 Mei 2012 - 13:26

Mama:

Wat een grote auto, rij voorzichtig.
    Veel nieuwe indrukken, wat een belevenis.
    Groetjes mama

• 09 Mei 2012 - 19:42

Oom Leo Tante Gerda:

wat een belevenissen maken jullie mee
    en de regen ja we hopen dat die vlug ophoudt.wat een fijne kleur auto is het links rijden toch al een beetje gewend?rij voorzichtig en geniet van al het moois wat jullie tegen komen.oom leo tante gerda
Barry & Jolanda

Actief sinds 26 Feb. 2012