Niet van de wereld afgevallen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Barry & Jolanda Oostende - WaarBenJij.nu Niet van de wereld afgevallen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Barry & Jolanda Oostende - WaarBenJij.nu

Niet van de wereld afgevallen

Door: BaJo

Blijf op de hoogte en volg Barry & Jolanda

05 Mei 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Gisteren hebben we jullie al verteld van onze belevenissen in Hong Kong , maar kunnen we vandaag nog wat aan toevoegen. Het was namelijk de bedoeling dat we om 20.55 uur van Hong Kong zouden vertrekken, maar dat werd wat uurtjes later omdat het vanwege een zwaar onweer niet was toegestaan om te boarden en op te stijgen. Niet echt een fijne mededeling als je allebei door slaaptekort op instorten staat na dik 35 uur wakker te zijn geweest. We wilden maar een ding en dat was even onze ogen sluiten, maar dat konden we niet zolang we niet in het vliegtuig zaten, veel te bang waren we de vlucht te missen. Na het boarden ons met het nekkussen en de deken geïnstalleerd en meteen als een blok in slaap gevallen. Om 22.45 uur werd Jo nog even wakker van het opstijgen en het duurde vrij lang voordat het sein gordels los werd gegeven. Om eerlijk te zijn dacht Jo* ook dat we weer naar beneden zouden gaan, zo’n raar geluid, zo veel turbulentie en zo veel bliksem om ons heen. Ba merkte helemaal niets, die lag heerlijk te slapen. Na wat kwakkel dutjes van iedere keer weer wakker worden van die rare houdingen, was het opeens nog maar 2 uur vliegen tot Auckland en was de tijd ongemerkt dus snel gegaan. Rond half 2 plaatselijk tijd (= half 4 ’s nachts in Nederland) zetten we voet aan Nieuw Zeelandse grond. De strak blauwe lucht en de flinke dosis zonneschijn gaven meteen een gevoel van warm welkom. Ook de mensen van de douane en bagage controle waren zeer vriendelijk (wat een tegenstelling met de mensen in Boston). Bij de border security hing een bord dat ze aan her filmen waren voor het programma border security, helaas we er geen camera te zien. Zonder problemen passeerden we alle stations en konden we met bagage en al eindelijk de buitenlucht in. Hebben we toch niet voor niets al die afleveringen van Border Security Australië gekeken, want in Nieuw Zeeland blijken dezelfde regels te gelden.

Eenmaal buiten was het ongeveer een graad of 16, in ieder een stuk beter dan het benauwde Hong Kong. Met de bus zijn we vervolgens tijdens een 40 minuten durende rit naar ons hotel in het centrum van Auckland gereden. Ons 4 sterren Hotel Grand Chancellor zit er vanaf buitenaf een beetje uit als een grote flat en ook de lobby van het hotel voorspeld niet echt veel goed. We zijn dan ook zeer verrast als we de deur van ons appartement open doen. Het is echt een appartement en niet alleen een slaapkamer. We hebben een aparte keuken, een aparte badkamer, een wasruimte en er zit ook een vaatwasser en wasmachine in. Joepie, we kunnen dus zelf koken en wassen.

Na even rondgekeken te hebben, eerst even allebei een douche genomen. Wat is dat heerlijk om na 3 dagen het water over het lichaam te voelen gaan. Herboren komen we dan ook uit de badkamer en in schone en frissen kleren besluiten we even een kijkje te nemen in Auckland. Na een beetje rondwandelen, cachen bezoeken we de Nieuw Zeelandse supermarkt. Daar schrikken we toch wel van de prijzen. Een kilo kip kost 22 NZD, omgerekend zo’n 13,20 euro!!!! Alle etenswaren zijn duur, ook chips, drinken en snoep. Een pakje waspoeder vonden we echter voor 1,50 euro. Ook maar meteen een losse stekker gekocht, want onze eigen dure wereldstekker van de ANWB blijkt het niet goed te doen. Eerst waren we van plan zelf chicken tonight te koken, maar bij het zien van de prijzen, realiseerden we ons dat iets halen, goedkoper was. Raar, maar waar! Dus op de terugweg van de supermarkt naar ons hotel nog een grote wrap kebab meegenomen en dat lekker aan ons eettafeltje opgegeten. Inmiddels was het 6 uur geworden en is het hier al donker. Nog even na het eten de benen gestrekt om bij de souvenirshops een kijkje te nemen. Al een leuk kiwi standbeeldje gezien, tas en t-shirt en onderbroek, maar nog niets gekocht. Onze reis is pas begonnen en we willen geen overgewicht mee terug nemen ;-)

Terwijl Ba nu de nieuwe reisstekker op het Nederlandse verlengsnoer aan het monteren is, we hebben dus dadelijk een reisstekker met 12 aansluitingen, typt Jo alvast een gedeelte van de blog in Word. Het verlengsnoer is inmiddels klaar en de diverse apparaten waaronder de laptop , twee telefoons, batterijlader en lader van de fotocamera worden opgeladen. Toch wel een goede tip om een verlengsnoer mee te nemen.

Inmiddels is ook de eerste was alweer gewassen en in de droger geweest., kortom weer klaar om aangetrokken te worden. Nu het zo makkelijk kan, moeten we dat ook gelijk maar even doen.

Zo nog even snel deze blog posten, we hebben (nog) geen gratis internet, en hoewel het hier nu pas 20.45 uur is gaan we zo lekker slapen in weer een echt bed. Bij ons is het gevoel van vakantie hebben, nu eindelijk ook aanwezig.

Morgenochtend vroeg uit de veren voor het ontbijtbuffet. Daarna staat een wandeling in het park gelegen in het centrum van Auckland op het programma. Hopelijk hebben de voorspellingen het mis en zien we het zonnetje morgen ook in plaats van alleen maar voorspelde wolken.

Ba & Jo

• 05 Mei 2012 - 08:57

Nicole:

Hay barry en jolanda, ben blij dat jullie goed zijn aangekomen. Hebben jullie lekker geslapen in het bed?? Mooi uitzicht wat op de foto te zien is. Geniet er lekker van. Nicole xxxx

• 05 Mei 2012 - 09:00

Wij gaan nu slapen ;-)
    Wij lopen 10 uur voor op jullie, dus hier is het nu 21.00 uur 's avonds, terwijl het bij jullie 11.00 uur 's morgens is.

• 05 Mei 2012 - 12:00

Marion En Jos:

Hallo Jolanda en Barry,

Welkom in Nieuw Zeeland en welkom in Auckland.
    We hopen ook dat jullie een goede nacht gehad hebben en goed hebben kunnen slapen.

Het verslag was goed en mooi beschreven. Ja, ja, het is wat om met onweer te vliegen. Jammer, maar ook goed dat jullie eerst aan de grond moesten blijven. Maar daarna in de lucht krijg je toch nog genoeg mee, oa de turbulentie.

Sjiek dat jullie aan de andere kant van de wereld zijn en inderdaad niet van deze aardglobe afgevallen zijn.
    En met het schitterende apparatement wat jullie nu hebben, geniet er maar van.

Maak van deze eerste dag, zonder vliegen, een hele mooie en memorabele dag van.

Geniet ervan nu en de komende tijd, en wanneer jullie bij de Maories zouden komen, laat je tong goed zien.

Groetjes en tot schrijfs,
    Marion en Jos

• 05 Mei 2012 - 13:36

Mama:

Geweldig dat jullie goed aangekomen zijn in Nieuw-Zeeland, hopelijk goed in bed geslapen en dan kijken wat er te beleven valt.
    Vandaag 10 jaar een stel, proficiat en maak er een mooie dag van.
    Groetjes mama.

• 05 Mei 2012 - 13:58

Oom Leo Tante Gerda:

gelukkig dat jullie nu in een echt bed hebben kunnen slapen en hopelijk is er ook goed weer zodat jullie volop kunnen genieten .alleen jammer dat jullie zolang in hongkong vertraging hebben gehad maar dat is zo weer vergeten als je al dat moois ziet.we blijven jullie volgenop deze onvergetelijke reis groetjes oom leo tante gerda

• 06 Mei 2012 - 10:11

Pa Van Oostende:

Het is net of ik een spannend boek lees,met dat onweer en turbulentie.
    Ik ga jullie avonturen op de voet volgen,en wens jullie nogmaals veel
    plezier.

groet Leen

• 06 Mei 2012 - 14:16

Anja Van Kralingen:

Hallo Barry en Jolanda ben blij dat jullie goed aangekomen zijn.Ik ga jullie op de voet volgen dus plaats maar veel verslagen.Geniet er lekker van en pas goed op.
    Groetjes Anja xx

• 06 Mei 2012 - 14:51

Jaap:

Leuk te lezen, heb mijn wereld klok al ingesteld op de PDA. kan ik een beetje bij blijven..

• 06 Mei 2012 - 18:18

Barry & Jolanda Van Oostende:

Zo hier is het inmiddels al 7 mei en we zijn er vroeg bij, want het is nu kwart over 6 's morgens. Vandaag op weg naar de natuur. Later meer...........

Groetjes!

• 06 Mei 2012 - 18:26

Barry & Jolanda Van Oostende:

Al die reacties hier doen ons trouwens goed. Leuk om zo toch nog in contact met Nederland te blijven. De mensen die zich niet via ons hebben aangemeld, kunnen zich ook zelf inschrijven, onder het kopje blijf op de hoogte (hier links).Iedere keer als wij een nieuwe blog gepost hebben, krijg je dan automatisch een mailtje. Zo nu aankleden en op naar het ontbijt!

• 06 Mei 2012 - 18:53

Jesper:

Goedemorgen vroege vogels!

Nog even en dan gaan jullie op reis per auto. :-)

Hebben jullie al een een 'testritje' gemaakt om alvast te wennen aan het links rijden?

Zo aan de vluchtnummers te zien hebben jullie al in twee enorme vliegtuigen gezeten. :-D

Hebben jullie in Hong Kong nog wat bijzonders gegeten?

Veel plezier verder!

Gr,

Jesper

• 07 Mei 2012 - 07:35

Tante Vera:

Ik dacht al die tijd dat India ver was en een avontuur,maar alleen al om in N.Zeeland te komen is al een groot avontuur opzicht. En je bent dan echt toe aan vakantie na zo,n reis. gelukkig blijven jullie lekker lang ,dus misschien wat tijd om uit terusten voor de terug reis. Maar die is nu nog ver weg. Blijf jullie avonturen volgen,groetjes vera
Barry & Jolanda

Actief sinds 26 Feb. 2012